söndag 23 oktober 2011



Söndagen den 23 oktober 2011


Stressssssssssssssss.........................eller Konsten att ta det lugnt

Det har nog blivit lite "inne" att vara stressad. Att säga att tiden inte räcker till och att man ständigt är på väg till någon aktivitet och att man är upptagen är nog lite trendigt.
Har man inte ett fullspäckat program i veckorna och givetvis helgerna som du kan skryta med inför dina vänner anses du säkert som en lat person och som är väldigt udda. Man ska kunna säga att man har full sysselsättning dygnet runt.


Sova? Nej varför då? Jag behöver inte sova! Helt onödigt! Du ska istället stolt berätta att du har hockey på måndagar och schack på tisdagar, onsdagar har man hundkursen i lydnad och torsdagar är man aktiv som kassör i mormors gammeldansförening och fredagar är det kursen i stresshantering som man också lyckats boka in sej på.... ifall man nu skulle gå och bli stressad. Imponerande tycker nog många! Oj vad han/hon lycksats fånga dagen och fylla den till bredden!

Det har blivit "inne" att vara stressad. Vi tävlar med varandra hur fullbokade vi är och jämför och vill vara den som har den mest fullspäckade tiden .
Julen är en stressande tid för de flesta. Undrar om det var lika mycket stress på min mormors tid? Tror inte det. Tror att alla köpcentrum som växer upp som svampar ur jorden bidrar till en ökad köpstress bland alla som är ute för att köpa sitt dåliga samvete lite frid åtminstone över julen.
Jag tror även att olika saker stressar olika människor. Skolan stressar vissa elever andra inte. Att de olika "kriterierna" ska följas, annars får du inte det betyg som du behöver ha för att kunna söka in till gymnasieskolan med.
Köer stressar, dålig ekonomi stressar,mobiltelefon stressar, sjukdomar stressar, misstänksamhet stressar....alla "måsten" stressar!

Synd att man inte kan vaccinera sej emot stress. Eller kan man kanske det? Inte genom att ta någon spruta givetvis men genom att mentalt träna på sådant som man vet stressar kan man säkert förebygga mycket stressande känslor.
Någonstans tror jag att vi själva väljer om vi ska vara stressade eller inte. Om vi väljer att ge oss själva tid att slappna av och tagga ner. Frågan är, kommer trenden gå över? Stress kan leda till seriösa problem och sjukdomar.
Stress..stress..stress.. man blir stressad bara av att höra ordet! Hinner vi ens dö? Tänk om ingen hinner komma på våran begravning!
Man kan kanske fejka sin stress? Tur jag inte är stressad !


Sååååååå lång!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar